Master Choa Kok Sui

1952-2007

Grondlegger van moderne vorm van Pranic Healing en Arhatic Yoga.

Als chemisch ingenieur en wetenschapper, was de passie van leraar Choa Kok Sui het vinden van antwoorden op de grote levensvragen.

Geboren en opgevoed in een Chinees Filipijns gezin, werd hij blootgesteld aan vele vormen van yoga, meditatie-genezing en spiritualiteit. Wat hij opmerkte was dat veel van de diepere leringen door de tijd heen verloren gingen waardoor veel van de methoden iets weg hadden van een kunst vorm maar geen exacte wetenschap.

Als wetenschapper probeerde hij dat te veranderen, hij wijdde meer dan 30 jaar van zijn leven aan het bestuderen van levensenergie en hoe het ons beïnvloedt in elk aspect van ons leven. Hij onderzocht de interne werking van verschillende vormen van genezing, meditatie, yoga, Qii-gong, Thai chi, Reiki en sjamanisme om zo de essentie van de waarheid te vinden die zich door al deze methoden heen weeft.

Na zijn uitgebreide onderzoek en met de hulp van vrienden en collega’s begon hij aan een systeem van energieheling dat we Pranic Healing noemen. Hij stichtte het instituut van Innerlijke studies in 1989 en de wereld Pranic Healing Foundation in 1990. Het was zijn doel dat Pranic Healing het lijden van de mensheid zou verlichten. Hij voorzag een wereld met een Pranic Healer in elke familie om die visie te realiseren.

Master Choa Kok Sui was een praktische man, maar tegelijkertijd ook een zeer spiritueel persoon. Dit is ook wat hij zijn studenten doceert. Wees praktisch en intelligent, maar probeer tegelijkertijd een spiritueel bestaan op te bouwen die in balans is met de zoektocht naar diepere waarheden en mystieke ervaringen. Het was zijn geschenk om complexe waarheden begrijpelijk te maken voor iedereen.

Meester Choa Kok Sui verliet het lichaam in 2007. Op het moment van zijn overlijden hadden Pranic Healing en zijn cursussen zich al verspreid naar meer dan 40 landen. Hij had meer dan 22 boeken geschreven die in 27 talen werden vertaald. Er zijn meerdere ziekenhuizen die Pranic Healing effectief gebruiken en het is met succes toegepast om miljoenen mensen over de hele wereld te helpen. Bovenal zijn honderdduizenden mensen getraind in Pranic Healing om hun natuurlijke helende vermogens te manifesteren.

Er is een gezegde: “Een echte meester is hij die nieuwe meesters heeft geschapen”. Zijn doceringem hebben ons geholpen in ons eigen leven te groeien en hoewel we allesbehalve meesters zijn. Hebben we zelf alle krachtige technieken en hulpmiddelen tot onze beschikking gekregen om ons daar te helpen komen!

Pranic Healing is een brug naar spiritualiteit

Master Choa Kok Sui

Probeer Pranic Healing

Ervaar Pranic Healing zelf op onze evenementen:

Alle Events