Twee Harten Meditatie

Wil je meer innerlijke vrede ervaren? Misschien wil je meer contact met jezelf hebben. Wat als meditatie je dat allemaal zou kunnen geven en tegelijkertijd zou helpen de wereld een betere plek te maken.

We horen vaak ‘meditatie is niets voor mij’ of ‘ik heb het geprobeerd en het ging niet’. We horen je en we hebben zelf ook de moeilijkheden ervaren om de geest te kalmeren. In onze zoektocht naar een methode die werkt, vonden we de twee harten meditatie.

Een van de redenen waarom deze meditatie zo krachtig is, is omdat het werkt met de energie van liefde en mededogen om ons lichaam, emoties en geest te reinigen van alle negatieve energie├źn die ons zouden kunnen storen of afleiden.

De meditatie wordt Twee Harten genoemd omdat het twee energiecentra of chakra’s van liefde activeert. Het hart en de kruin. In de twee harten meditatie begeleiden je we eerst in het activeren van je hart, het centrum van persoonlijke liefde of de liefde die we ervaren voor onze vrienden en familie. We staan ons hart toe vervuld te worden met warmte, tederheid en vreugde. Naarmate het hart zich verder activeert beginnen we de aarde te zegenen met liefdevolle vriendelijkheid, ieder mens, ieder wezen. We gebruiken hier voor het gebed van Heilige Franciscus van Assisi. Terwijl de energie door ons naar de aarde stroomt, worden we ook gezegend met dezelfde energie van liefdevolle vriendelijkheid, vrede en mededogen want het is door te geven dat we ontvangen.

Meditatie is de deur naar de innerlijke hemel

Zodra het hart voldoende geactiveerd is, word je begeleid in het activeren van de Kruin, het centrum van universele liefde of goddelijke liefde. We zegenen de aarde, elke persoon en wezen met liefde, vrede, licht, genade en mededogen. Vervolgens zegenen we de aarde door zowel het hart als het kruin centrum. Dit vult ons met een enorm zuiverend licht en transformeert ons in instrumenten van vrede om de aarde te helpen zuiveren, regenereren en genezen.

Na de zegeningen gebruiken we de opgebouwde energie om ons bewustzijn te verhogen en uit te breiden. We zullen Luisteren naar de mantra OM, mediterende op het licht en de innerlijke stilte. Een van de redenen waarom deze meditatie je de stilte veel effectiever zal laten ervaren, is omdat we ons hebben voorbereid door de zegeningen die we eerst hebben gedaan. Hierdoor hebben we de geest tot rust gebracht en het wordt relatief gemakkelijk om stilte, vrede en verhoogd bewustzijn te vinden. Dit kan worden gebruikt om goddelijke gelukzaligheid, zelfgenezing en eenheid met alles te ervaren.

Na afloop zul je worden begeleid in de terug keer naar het lichaam om vervolgens de aarde opnieuw te zegenen door zowel de handen als de voeten. Zodoende zal overtollige energie dat het lichaam niet kan absorberen alsnog nuttig worden gebruikt en zal het helpen te wortelen in moeder aarde. Dit helpt uw ook om u gehele systeem in balans te brengen, waardoor u weer effectief in staat bent praktische dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Het is vereist om voor en na de meditatie enkele lichte oefeningen te doen om het fysieke lichaam voor te bereiden op de enorme stortvloed van energie. Anders kan het lichaam moeilijkheden ondervinden bij het verwerken en vrijgeven van alle energie. Dit kan leiden tot congestie in het energielichaam dat vervolgens kan leiden tot fysiek ongemak en zelfs ziekte.

probeer de meditatie

Ervaar de kracht en magie van deze meditatie op onze events:

Alle Events